Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno. Z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme je citrónovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a polévkovou lžíci kari koření. Smažíme 2–3 minuty, přidáme nakrájenou dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut.
Nakonec hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Při podávání na talíři každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájenými bylinkami.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora