
2.6
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů… více o Dýňová polévka
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno. Z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na… více o Dýňová polévka
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno… více o Smetanová dýňová polévka
Američanka Alana Jones-Mann začala péct dorty jako únik od stresující práce v marketingu. A… Celý článek
Melouny jsou ideálním letním ovocem nejen proto, že skvěle chutnají a obsahují spoustu vody.… Celý článek
Nevíte, co upéct na víkend? Tak nepečte a udělejte tento nepečený ovocný dort. Je ideální… Celý článek
My Češi máme humor rádi, a tak není divu, že je naše republika protkaná vtipnými názvy vesnic… Celý článek
Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a… více o Koblížky jedna báseň
Kuřecí prsa nakrájíme na filety (tenké plátky), jemně naklepeme rukou, posypeme steakovým kořením a dáme orestovat na… více o Kuřecí prsa s broskvemi
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí… více o Zapékaná špenátová miska
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho… více o Babiččina pudinková buchta
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš), to pak proházíme v troše mouky. Nakrájíme si i cibuli. … více o Pravý segedínský guláš
V jedné misce smíchejte vejce, mléko, olej a cukr. Postupně pak přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a… více o Jablečné muffiny s ořechy
Přísady zpracujeme na těsto, necháme chvíli v chladničce odpočinout a vyválíme placku. Kolečkem se vypichují větší… více o Lví tlamičky
Asi 1kg nastrouhaných jablek podusit ve vlastní šťávě 5 až 7 minut. Podle kyselosti jablek přidat za stálého míchání… více o Zákusek z jablek
Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na… více o Knedlíčky do polévky – vynikající
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný… více o Bramborák rodeo II.
Do domácí pekárny dáme: mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. … více o Malé domácí houstičky