Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

2.91

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g dýně očištěná
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 1
      ks brambory velká
    • 2
      lžička kari dle chuti, 1 -
    • zeleninový vývar nebo bujon
    • 2
      dl smetana ke šlehání nebo na vaření, případně dle chuti i zakysaná smetana
  • Krutony z dýně:
    • pečící papír
    • dýně pokrájená na kostičky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také orestujeme. Dýni osolíme, poprášíme kořením, promícháme, přidáme oloupanou a pokrájenou bramboru a zalijeme malým množstvým vývaru - tak, aby byla dýně ponořená a necháme vařit doměkka. Po uvaření vše rozmixujeme na hladký krém, který dle potřeby zredukujeme na požadovanou hustotu smetanou a vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  • Krutony: dýni pokrájíme na kostičky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem. Osolíme, opeříme a zakapeme malým množstvím oleje. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova za občasného promíchání.
  • Polévku nandáme na talíře a do jejich středu uděláme z dýňových krutonků malé hromádky.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: