dl
smetana ke šlehání
nebo na vaření, případně dle chuti i zakysaná smetana
Krutony z dýně:
pečící papír
dýně
pokrájená na kostičky
sůl
pepř mletý
olej
Postup přípravy receptu
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také orestujeme. Dýni osolíme, poprášíme kořením, promícháme, přidáme oloupanou a pokrájenou bramboru a zalijeme malým množstvým vývaru - tak, aby byla dýně ponořená a necháme vařit doměkka. Po uvaření vše rozmixujeme na hladký krém, který dle potřeby zredukujeme na požadovanou hustotu smetanou a vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Krutony: dýni pokrájíme na kostičky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem. Osolíme, opeříme a zakapeme malým množstvím oleje. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova za občasného promíchání.
Polévku nandáme na talíře a do jejich středu uděláme z dýňových krutonků malé hromádky.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete