
3.18
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme… více o Džuveč v tlakovém hrnci
Nakrájíme dva banány na kolečka, 1–2 nektarinky na měsíčky a vložíme do mixéru. Přidáme mléko. Rozmixujeme a poté… více o Výživný domácí džus
Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty.… více o Džusové řezy
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě… Celý článek
Oběd do krabičky byl dlouhou dobu spojován se zdravým životním stylem, dnes se ale pro mnohé… Celý článek
Každý milovník knih nad nimi musí zaplesat. A nejen on. Dorty, které dokonale kombinují… Celý článek
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme… více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky… více o Omáčka na špagety
Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo, a vložíme do vařící osolené vody a… více o Smažené zelí
Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci… více o Levný práškový závin
1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze… více o Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180… více o Bublanina bez vajec a mléka
Okurek oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme… více o Tzatziki – originální řecký recept
Osát, smíchat, vymísit (minutka stačí) a nechat kynout v chladu (lednici) 8 – 12hodin při pokojové teplotě 4 - 6… více o Chléb bez hnětení
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory… více o Kachna plněná brambory
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce. 2. Nyní máme základní těsto na bábovku… více o Jednoduchá hrnková bábovka
Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm. Do hrnce dát… více o Vepřový guláš na slanině
Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu a drobně… více o Mrkvový salát s jablky