Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
Na velký pekáč dáme olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení vložíme česnek a rajský protlak. Pokud je maso poloměkké, přidáme ho do této směsi spolu s opranou rýží, zalijeme asi litrem vody a dáme do trouby, až je rýže měkká.
Podáváme s chlebem. Rýže zvětší svůj objem asi třikrát. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové