Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
Na velký pekáč dáme olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení vložíme česnek a rajský protlak. Pokud je maso poloměkké, přidáme ho do této směsi spolu s opranou rýží, zalijeme asi litrem vody a dáme do trouby, až je rýže měkká.
Podáváme s chlebem. Rýže zvětší svůj objem asi třikrát. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové