Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
Na velký pekáč dáme olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení vložíme česnek a rajský protlak. Pokud je maso poloměkké, přidáme ho do této směsi spolu s opranou rýží, zalijeme asi litrem vody a dáme do trouby, až je rýže měkká.
Podáváme s chlebem. Rýže zvětší svůj objem asi třikrát. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát