
2.88
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání… více o Žloutkové věnečky
Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut – dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Na vále zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru, máslo a žloutky v hladké těsto, které hned vtlačujeme do formiček a… více o Žloutkové košíčky s ořechovou náplní
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Patříte k milovníkům pizzy? Pak budete milovat i pide, slavný turecký „chléb“ ve tvaru lodičky… Celý článek
Znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje nejen naše vlastnosti, ale třeba i preference… Celý článek
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,… více o Kuře pečené v pikantní směsi
Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka plníme nádivkou, přehneme na… více o Mušle
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a… více o Martiny – martinské rohlíky
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso… více o Editina myslivecká svíčková
Tuk rozehřejeme, vsypeme cukr a ořechy, vše dobře promícháme a přidáme rum. Pokud je náplň hodně řídká,dáme ztuhnout… více o Ořechová náplň do cukroví
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme… více o Pečený králík – jednoduše a chutně
Očištěně maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Do polévky přidáme na hrubo nastrouhanou kořenovou… více o Polévka s hovězím masem
Stehení řízky lehce poklepeme rukou a z obou stran posolíme. Všechny ostatní suroviny umícháme v těstíčko, do… více o Klatovské rarášky
Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně… více o Buchtičky se šodó
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku
Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří poněkud husté těsto.… více o Nejjednodušší palačinky
Rozšleháme vejce, olej a cukr. Až nám vznikne spojené těsto přisypeme prášek do pečiva a puding po té důkladně… více o Pudinková bábovka III.