
3.5
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut.… více o Dršťková polévka z hlívy
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
- svařit vodu a tuk - mícháme ve vodní lázni - pak vsypat mouku, dobře promíchat - po vychladnutí postupně zašlehat… více o Věnečky z odpalovaného těsta II.
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v… více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto a vmícháme… více o Rybízový koláč ze zakysané smetany
Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným… více o Domácí vanilková zmrzlina
Oloupanou dýni, brambory a cibuli uvaříme do měkka se špetkou soli a trochu olivového oleje (voda by měla být jen tak,… více o Dýňový krém
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme. V… více o Oříškové jelení řízky na liškách
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme… více o Bezlepkové Míša řezy
Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry a osolíme, opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Čočku namočíme asi na 3 hodinky ve studené vodě. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, dále očistíme mrkev,… více o Dobrá čočková polévka
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem.… více o Pekingské maso II.
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí… více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami