4
Cibuli nakrájíme na drobno a s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme maso a řádně opepříme. Když je maso… více o Špagety s mletým masem
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu… více o Lasagne s mletým masem
Do pánve nalijeme olej (málo oleje, maso pustí tuk při opékání), vložíme najemno nasekanou cibuli a když je cibule… více o Zapékané brambory s mletým masem
Mistrovské dílo s krémovými větrníky a karamelem, obklopené zlatými nitěmi z taženého cukru,… Celý článek
Kořeněný horký nápoj je v předvánočním čase stejně populární jako svařené víno. Umí krásně… Celý článek
České Vánoce už dávno nejsou jen o kaprovi, cukroví a misce jablek s mandarinkami. Barevnost… Celý článek
Na vánočku od babičky vzpomínáte, ale do své vlastní se pustit bojíte? Není se čeho bát!… Celý článek
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek.… více o Kynutá buchta s tvarohem
Mléko (či vodu připravený nápoj Oves milk) dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za… více o Malinové rizoto s vanilkou
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum… více o Máslový ležák proti depresi
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, orestujeme na malém množství oleje, osolíme, podlejeme vodou a chvíli dusíme pod… více o Kuřecí kousky se špenátem
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrajenou na kostky) a nakrájená rajčata.… více o Cuketové špagety
Vyválíme těsto silné asi 2mm do dortové formy v průměru 24cm vyložené až po okraj pečícím papírem..Těsto bude asi do 3… více o Krémeš jednoduchý
Vše smícháme dohromady.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 stupních 30-35 min...Vrch můžeme… více o Hrníčkový luxusní perník
1. Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte… více o Oreganová dobrota
Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed… více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Linecké těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto… více o Báječný sněhovo-tvarohový krémeš s ovocem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým… více o Červená řepa jako příloha
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění… více o Rybí salát