
4
Cibuli nakrájíme na drobno a s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme maso a řádně opepříme. Když je maso… více o Špagety s mletým masem
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu… více o Lasagne s mletým masem
Do pánve nalijeme olej (málo oleje, maso pustí tuk při opékání), vložíme najemno nasekanou cibuli a když je cibule… více o Zapékané brambory s mletým masem
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě… Celý článek
Oběd do krabičky byl dlouhou dobu spojován se zdravým životním stylem, dnes se ale pro mnohé… Celý článek
Každý milovník knih nad nimi musí zaplesat. A nejen on. Dorty, které dokonale kombinují… Celý článek
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla,… více o Kuře v alobalu
Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. … více o Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou
Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do… více o Rychlé punčové řezy
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce. Pak… více o Štrúdl ze šlehačky
Smícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Vložíme ho do koláčové formy, okraje vymodelujeme asi 1 cm nad dno a… více o Švýcarský sýrový koláč
Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny… více o Med z mladého jehličí
Na oleji osmahnout cibulku,pridame salám, dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle… více o Lenčin buřtguláš
Mouku, máslo, droždí a smetanu zpracovat v hládké těsto. Těsto vyválet na tenkou placku a rozkrájet třeba na… více o Drožďové cukroví
Do kastrolu nalijeme obsah kompotu a tekutou smetanu, přidáme pudink bez vaření, práškovou šlehačku a ztužovač.… více o Třepací dort
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky… více o Jihočeské zelňáky
Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme… více o Pohankové karbanátky
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a… více o Bramborový kuba