Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili přidáme utřený česnek, na kolečka nakrájený pórek, kukuřici a pomaličku opékáme.
Omáčka: Ohřejeme smetanu na šlehání a postupně v ní rozpustíme měkký sýr (nejlépe nějaký s příchutí nivy) a nastrouhané sýry (parmezán, eidam, gouda apod.). Přidáme trochu oregana a udržujeme teplé.
Nudle: Fettuccine opatrně vložíme do vroucí osolené vody na 7 minut. Slijeme, přidáme k masu a zalijeme omáčkou. Chvíli ještě povaříme a ozdobíme kolečky pórku.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu