3.2
Cibuli orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme česnek a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory s bujónem, solí, pepřem… více o Česnečka
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky… více o Břeclavská česnečka
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím… více o Česnečka – vyprošťovák
Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostky a s troškou oleje rozškvaříme. Přidáme… více o Brambory s kapustou a klobásou
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě… více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Ztužený tuk nastrouháme, přidáme ostatní ingtedience a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka nebo… více o Kokosová kolečka
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou… více o Skvělý masový závin k vínu
Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou… více o Španělská tortilla
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté… více o Tvarohovo-bramborové placky
V salátové míse rozšleháme jogurt s citrónovou šťávou, solí, pepřem a na malé kousky rozdrobeným sýrem. Jablka omyjeme,… více o Celerový salát s jablky a nivou
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš), to pak proházíme v troše mouky. Nakrájíme si i cibuli. … více o Pravý segedínský guláš
Cibuli osmahněte na oleji. Nechte ji zchladnout a smíchejte se strouhankou, masem, skořicí, vejcem, solí a pepřem.… více o Masové koule s cizrnou
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké… více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Na začátek chci upozornit, že třtinový cukr a skořici jsem vynechala. Nejvíce se hodí keramická miska, viz. obrázky.… více o Pečené jablko
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce… více o Lehký brokolicový salát