
2.5
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, horkou vodu a znovu šleháme. Bílky vyšleháme zvlášť dotuha. Potom zpracujeme… více o Piškotová roláda
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku… více o Piškotová roláda jednoduše
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme… více o Piškotová roláda pro začátečnice
Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
Hrušky jsou klasikou, která patří k pozdnímu létu. Jejich sladká až medová chuť je úžasná… Celý článek
Co se vám vybaví, když se řekne brynza? Většině z nás okamžitě naskočí talíř poctivých… Celý článek
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec… více o Kuřecí oči
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a… více o Výborná nádivka
1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne… více o Bůčková roláda v alobalu
Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na… více o Maso v jogurtu
Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a… více o Žebírko po mexicku
Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2 x 2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Na ni… více o Sýrový dort
Připravíme si alobal, na něj klademe plátky másla, očištěné brambory pokrájené na kolečka, osolíme. Oloupanou cibuli… více o Kotletky v alobalu s bramborem
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé… více o Čínské jarní závitky
Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek. Do něho dáme změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou… více o Linecké koláčky
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a… více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na… více o Vepřová játra obalovaná