3.3
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Cibuli… více o Francouzská cibulačka IV.
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar.… více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s… více o Nákyp s povidly a ořechy
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený… více o Kuřecí stehna z Francie
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Z ingrediencí na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a… více o Drobenkový mazanec
Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampióny a… více o Špagety Carbonara
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi ( cca. 10 minut ) uvaříme vejce na tvrdo … více o Salát s kuřecím masem
Do mixéru vložíme meloun a rozmixujeme. Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr,… více o Melounové Mojito
1. Asi 8 vařených brambor oloupeme, 4 syrové brambory oškrábeme a všechno jemně nastrouháme. 2. Přidáme drobně… více o Bramborové placky Aničky Šauerové
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou… více o Hermelín s volským okem
**Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Tukem vymažeme pekáč, vysypeme hrubou moukou, smícháme všechny přísady na těsto - těsto musí být řidší, aby se dobře… více o Rychlý drobenkový koláč
1. Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme 2. Mezitím si připravíme na oleji/másle… více o Evina kmínová polévka
Vymažeme a vysypeme si formu na muffiny. Já vysypávám polohrubou moukou. Všechny práškové ingredience vložíme do větší… více o Jednoduché muffiny