3.25
Cizrnu uvaříme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami,… více o "Ořechový" závin z cizrny
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je… více o Francouzský plátek
1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme… více o Francouzský koláč
Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Máte velkou spotřebu jogurtů a začali jste přemýšlet, že si zkusíte vyrobit vlastní? Připravit… Celý článek
Zatímco v roli britské panovnice ztělesňovala královna Alžběta II. zažitou tradici a ani ve… Celý článek
Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu… více o Kuřecí bašta
Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak… více o Táborský maňas
Do hrnce nakrájíme na kousky lososa, zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit asi 10 minut. Pak přidáme… více o Špenátová polévka s lososem
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme těsto na palačinky. Smažíme na malém množství tuku do polosyrova. … více o Palačinky s uzeninou a se sýrem
Za chvíli se bude pasírovat, takže se nemusíme zdržovat žádnou titěrnou prací. Mrkev, střední část řapíkatého celeru a… více o Sugo pomodoro
Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme… více o Vepřové koleno
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou,… více o Rychlý celozrnný špaldový chléb
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako… více o Marinované špízy
1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na pláky nebo klínky. 2. Česnek utřete a promíchejte s olivovým… více o Řepa s balkánským sýrem Hany Michopulu
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout… více o Ravioli s náplní
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti). Poté je nasypeme do 1.5-násobku osolené vody, ve… více o Jáhly s mrkví na kari
z bílků vyšleháme sníh. Zbytek ingrediencí kromě ovoce smícháme a vypracujeme do hladkého těsta, opatrně vmícháme do… více o Mámina bublanina