
3.25
Cizrnu uvaříme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami,… více o "Ořechový" závin z cizrny
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je… více o Francouzský plátek
1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme… více o Francouzský koláč
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto. 1/3 schováme na mřížky a… více o Mřížkový rebarborový koláč
Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm. Z ořechů, cukru, piškotů, medu, citronové kůry, rumu, skořice a mléka uděláme… více o Salcburské rohlíčky
Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele,… více o Svačina chudého tkalce
Cukr vyšlehat s celými vejci, přidat rozehřátý prochladlý tuk a postupně přidat mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 papriky smetanu, poté do papriky vložíme feferonky, pak… více o Papriky plněné pikantní pastou
1. Uvaříme si 3 vejce na tvrdo. 2. Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem… více o Křehká sekaná plněná vejci
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba… více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a… více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše… více o Čabajková pomazánka
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto.… více o Makový koláč s posypkou
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a… více o Hovězí s hlívou na hořčici