
2.7
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik… více o „Gata“– listový závin se žmolenkou
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse… více o Listový závin bez překládání
Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj,… více o Listový závin naslano
Na první pohled obyčejné placky, ale když přijde hlad nebo chuť na něco rychlého a dobrého,… Celý článek
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty… Celý článek
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Těsto, ze kterého připravíte řadu příloh, ale také samostatných pokrmů a dezertů. A to jak… Celý článek
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik… více o Nacpánek – závin
Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za… více o Smažená rýže
Maso očistíme, osolíme, opepříme, marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu … více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Mražené maliny necháme chvilku povolit, rozmixujeme, přidáme cukr dle chuti, rum, citronovou šťávu a rozdrcené… více o Malinové osvěžení
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na… více o Bleskové květákové placičky
zadělat mlékem tužší těsto, kousky vykrajovat lžící a dávat do vařící vody, po 5 min obrátit po dalších 5 minutách… více o Uhlířina od babičky Věry
Nakrajime si na jemne pasky,kureci prsicka,pridame na jemno cibule,koreni ,vajicka,sojov.omacku a Solamil,toho dame… více o Čína placičky
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme… více o Brokolicová polévka
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké… více o Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a… více o Polévka z medvědího česneku
Všechny přísady smícháme, je to opravdu rychlé, stačí vařečka. Nalijeme do dortové formy - vymazané a vysypané.… více o Jogurtový moučník
Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného… více o Zapečené maso v těstíčku s máslem