
2.7
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik… více o „Gata“– listový závin se žmolenkou
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse… více o Listový závin bez překládání
Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj,… více o Listový závin naslano
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Na první pohled obyčejné placky, ale když přijde hlad nebo chuť na něco rychlého a dobrého,… Celý článek
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty… Celý článek
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,… více o Medzevská bramborová polévka
Rozválíme listové těsto, natřeme kečupem, na to dáme nakrájenou anglickou slaninou, plátky eidamu, šunku, žampiony,… více o Pizza závin
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto… více o Šakerbura – sladké taštičky po ázerbájdžánsku
Prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet.… více o Olomoucká prsíčka
V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku… více o Cheesecake
Surimi tyčinky, cibuli a okurky nakrájíme na drobno. Přidáme majonézu, tatarku a lžíci láku z okurek. Dochutíme trochou… více o Surimi pomazánka
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,… více o Květákové placky (karbanátky)
Lilek přepůlíme a uděláme do něho 3 x zářezy nožem po délce, do nich nastrkáme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně… více o Česnekový lilek zapečený
Šunku pokrájíme na menší kousky, dáme do vyšší nádoby, přidáme změklé máslo, malinko smetany (mléka) a ponorným mixérem… více o Pěna šunková
V hrnci necháme vařit rýži a mléko. Poté přidáme skořici a cukr. Vaříme zhruba 25 - 30 minut, než se vytvoří hustá kaše… více o Mléčná rýže
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a… více o Vepřové medailonky s olivami
Žloutky s cukrem , olejem, mlékem, rumem, vanilkovým cukrem, moukou a práškem do pečiva smícháme opatrně se sněhem z… více o Bublanina od Lídy