
2.7
Pokud máme zmražené listové těsto, necháme ho předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak, jak jsme zvyklí, lepší je… více o Špenátové závitky
Na pánvi orestujeme mleté maso. Přidáme 4–6 lžic sójové omáčky. Maso vyjmeme a na zbytku omáčky lehce osmahneme na… více o Jarní závitky
Z tohoto množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí… více o Čínské jarní závitky
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Halloween, svátek plný kouzel, převleků a tajemných světýlek, se blíží. Slaví se 31. října a… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý… více o Dort Raffaelo
Vše na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l… více o Sněhové řízky
Na trošce tuku orestujeme cibuli a mleté maso, poté kysané zelí. Přidáme papriku, kmín, sůl, majoránku a podusíme.… více o Statkářská polévka
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme 1/2 hod. odpočinout v lednici. Pokud chci dělat sladkou… více o Šlehačkové taštičky (šátečky)
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme kořením kari. Rozpálíme si pánev a maso prudce orestujeme.… více o Čína kung-pao
Košíčky jsou lehce sladké, vhodné pro výraznou náplň. Mouku zpracujeme s cukrem, vanilkou, mandlemi, studeným máslem… více o Vanilkové košíčky
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do… více o Alfrédovy panenky
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Do zapékací mísy dáme sádlo,cibuli nakrájenou na kostičky,česnek nakrájený na… více o Zabijačkový guláš bez zabijačky
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte … více o Tzaziky
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit. Do poékáčku naskládat maso… více o Krkovice na pivě
Olej, vlažnou vodu, cukr a žloutky dobře zamícháme. Poté přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, nasekané… více o Dort Ivančice
Příprava boloňské omáčky: Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer, necháme restovat asi 10 minut do… více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem