Gratinová dýně s tymiánem

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 45 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      hrst tymián čerstvý
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g ementál
    • 1
      ks dýně Hokkaido, cca 650 g

Postup přípravy receptu

  • Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do velké mísy. Osolíme, opepříme a lehce promícháme.

    RADA: Dýně

  • Do menšího hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, hrst tymiánu, osolíme a opepříme. Vaříme 5 až 7 minut.

    RADA: Krém

  • Dýni přendáme do zapékací mísy, zalijeme scezeným krémem a navrch poklademe lístky tymiánu. Dýni posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem ementál a rukama ho lehce přitlačíme, aby nám během pečení nevytekl. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut.

    RADA: Gratinovaná dýně

Zařazení: Zelenina Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: