Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V pánvi rozpustíme máslo nasypeme do něj cibulové prstýnky a necháme zasklovatět.
Troubu rozpálíme na 180 °C. Gratinovací formu vymažeme tukem a vyrovnáme do ní polovinu pokrájených brambor. Na ně rozložíme podušenou cibuli. Pikantně ochutíme solí, pepřem a muškátem a posypeme polovinu nastrouhaného sýra. Překryjeme druhou polovinou brambor, povrch posypeme sýrem a přidáme na vločky nasekané máslo.
V hrnku smísíme mléko se smetanou a přelijeme jím nákyp. Vložíme do trouby a dozlatova pečeme asi hodinu
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku