Brambory v papiňáku

Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku (nakrájenou… více o Brambory v papiňáku
4
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku (nakrájenou… více o Brambory v papiňáku
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce… více o „Vepřovka“ z papiňáku
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme… více o Koleno z papiňáku a remosky
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva. Nakonec… více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto. Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme… více o Rebarborovo-tvarohové pité
Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka… více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo a cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný… více o Babiččin sádlový koláč
1) Zelí nadrobno nakrájíme (nejlépe nasekáme v sekáčku) a stejně i cibuli. Přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto… více o Buchta ze zelí
Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo… více o Hrachová, čočková, fazolová polévka se slaninou
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2… více o Grilovaný candát na rajčatech
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky,… více o Okurková omáčka z hovězího masa
Všechny suroviny smícháme, těsto nalejeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Na… více o Makovec bez vajec
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. Na… více o Kunětický rožeň
Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu.… více o Cuketový slaný nákyp