lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou
4
ks
plátky krkovičky bez kosti
- asi 2 cm silné
Postup přípravy receptu
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
*Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)