2.57
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke které přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do… více o Fleky s kysaným zelím
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut… více o Roládky s kysaným zelím
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho. Těsto rozdělíme… více o Závin s kysaným zelím
Využijte sezonu dýní a připravte si z nich dýňové pyré – jednu z nejuniverzálnějších a… Celý článek
Mezi všemi ořechy si ty vlašské právem zaslouží stát na nejvyšší příčce. Jsou u nás… Celý článek
Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Dortovou formu vyložím alobalem. Do dortové formy naskádám vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty - začnu… více o Dort Malako
Ve větší misce smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, tuk, jablka, skořici. Vše dobře promícháme.… více o Jablečník
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Přidáme oloupaná, na malé kostečky nakrájená jablka a… více o Jablkové koláčky
Vytvořit těsto,protáhnout mlýnkem na maso a usušit (péci) v troubě.Sypat vanilkovým cukrem. více o Vánoční kakaové rohlíčky
Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a… více o Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou
Vše postupně vložíme do pekárny a zvolíme program DORT. Pro zpestření můžeme po pípnutí přidat hrozinky, ořechy nebo… více o Perník z pekárny
1. Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte… více o Jablečné lívance
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s… více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1h v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrůdlu. více o Těsto na štrúdl
Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce… více o Bublanina lehce a rychle
Předehřejte troubu na 180C. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom… více o Kokosovo-arašídové sušenky
Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však… více o Shakshuka