
2.57
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke které přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do… více o Fleky s kysaným zelím
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut… více o Roládky s kysaným zelím
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho. Těsto rozdělíme… více o Závin s kysaným zelím
Na první pohled obyčejné placky, ale když přijde hlad nebo chuť na něco rychlého a dobrého,… Celý článek
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty… Celý článek
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Těsto, ze kterého připravíte řadu příloh, ale také samostatných pokrmů a dezertů. A to jak… Celý článek
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na… více o Indická kuřecí stehna
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání. Do… více o Mandarinkový dezert
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a… více o Kanadský králík
Vymastíte zapékací mísu. Vyložíte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položíte žampiony, potom dáte… více o Pařížské žampiony
Oloupané brambory nakrájíme, stejně tak pórek na 2-3 cm silná kolečka. Zapékací misku (remosku) poctivě vymažeme… více o Švédské brambory s pórkem
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi… více o Sušenky z arašídového másla
Do osolené vody dáme vařit penne těstoviny. Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na malé kostičky. Přidáme trochu… více o Penne těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a… více o Mrkev jako maso
Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na… více o Červená omáčka na špagety z českých surovin
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč