Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka. Mezitím si nakrájíme sezamové housky na půl, namažeme kečupem. Kdo má rád, dá si 2 plátky okurky, plátek osmažené cibulky a položíme jeden plátek sýru. Maso máme usmažené (necháme okapat, popř. osušíme papírovými ubrousky) a položíme ho na sýr, na housku. Dále si osmažíme slaninu, kterou poté na maso položíme, dále položíme opět plátek sýru. Nyní to přikryjeme zbylou půlkou housky a dáme celé do mikrovlnky, až se sýr začne tavit, hamburger se vyndá. Hamburger bude horký a za tu dobu si stihneme nakrájet ledový salát, do kterého přidáme francouzský dresing. Hamburger odkryjeme, přidáme salát s dresingem, přikryjeme a můžeme jíst.
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem