Hanácké vdolky

3.6

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo na potření
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 2,5
      dl mléko
    • 1
      balíček droždí
    • tuk
    • 50
      g hera
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru uděláme kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout.
  • Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Horké vdolky potíráme rozpuštěným máslem, pomažeme je povidly a tvarohem. Krájíme jako dort.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: