
2.5
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet. Těstíčko: z… více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme,… více o Uzené maso zapečené v pivním těstíčku
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí… více o Česnečka se šunkou a sýrem
Tatarská omáčka patří mezi nejoblíbenější studené omáčky v českých domácnostech. Málokdo si… Celý článek
Když máte chuť na něco sladkého a opravdu dobrého, pak vám jistě přijdou vhod naše dezerty ze… Celý článek
Kopr je bylinka, kterou buď milujete, nebo nenávidíte, nic mezi tím. Patříte-li do první… Celý článek
Grilovaná vepřová žebra patří mezi skutečné lahůdky. Jejich chuti se máloco vyrovná. A i když… Celý článek
Stehna osolíme a okořeníme z obou stran. Sýr zabalíme do šunky a vložíme doprostřed stehna a uděláme závitek. Pak… více o Bylinkové závitky na pivě
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby… více o Rychlý cibulový koláč
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme… více o Kynuté tvarohové koláče
Uděláme kvásek,postupmě přidáme všechny suroviny.Husté těsto necháme dobře vykynout.Pečeme v lívanečníku. Potíráme… více o Domácí lívance
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřících prášků… více o Velikonoční mazanec
Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho… více o Babiččina pudinková buchta
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme… více o Zadělávané fazolky
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme… více o „Hned" jablečný (hruškový) koláč
Uvaříme těstoviny, mezitim nakrajíme zeleninu, poté zcedíme a necháme vychladnout. Dále maso nakrajíme na nudličky a… více o Těstovinový salát
Utrit maslo s vejcem, pridat sul, pridat tvaroh zapracovat, pridat mouku a pripadne mleko dle potreby a vypracovat… více o Tvarohove ovocne knedliky
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a… více o Ševcovský salát