Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme. Měkký vnitřek přimáčkneme na pokrájený salám, trochu přitlačíme, aby se nám salám na sýr přitiskl, pak každý kus vložíme do masové kapsy a okraje k sobě přitiskneme. Můžeme také kraje spojit masovými jehlicemi.
Obalíme řízky v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, tatarkou, zeleninovou oblohou.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní