Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou… Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a… V horkých letních dnech je vítaným osvěžením a na domácí oslavě ho spotřebujete litry. Je… Celý článek
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky? Těžko se tomu věří, ale na letní oslavě oslníte nejen grilovaným masem. Zkuste grilovanou… Celý článek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek Zatímco v zimě každý uvítá talíř horké polévky, která ho zahřeje, v létě jsou ideální studené… Celý článek
Tlacenka Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Tlacenka
Jablečná nutela Oloupaná, nakrájená jablka bez jadřinců pomeleme a dáme vařit s cukrem. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou… více o Jablečná nutela
Kuřecí prsa v rajčatovo-sýrové… Kuřecí prsa pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, lze přidat i grilovací koření a na troše oleje opečeme. Rajčata… více o Kuřecí prsa v rajčatovo-sýrové omáčce
Žampiony s bylinkami Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek… více o Žampiony s bylinkami
Bramborové špízy Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Pangasius s bazalkovým pestem a… Rybí filety lehce zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem nebo olejem a poklademe… více o Pangasius s bazalkovým pestem a sýrovou krustou
„Pískové“ brambory Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. V míse vše promícháme se strouhankou a olejem, osolíme a… více o „Pískové“ brambory
Krupicová kaše se sněhem Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20… více o Krupicová kaše se sněhem
Super chutná bábovka Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva vložíme do mísy, dobře promícháme a vlijeme do tukem vymazané a… více o Super chutná bábovka
Vodouch Vodu, Heru, vanilkový cukr, kakao a moučkový cukr svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který použijeme jako… více o Vodouch
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry a osolíme, opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Zapékané šunkové tousty Do misky na malé kousky nakrájíme šunkový salám, nastrouháme sýr a namačkáme česnek. Vše lehce promícháme a do směsi… více o Zapékané šunkové tousty