Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při… Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku… V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo… Ať už vás k potřebě mlsat zdravě vede dieta, potravinová alergie nebo životní styl, máme pro… Celý článek
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii Kdo má trochu tvořivého ducha, jistě je pro něj zdobení cukroví nejzábavnější částí vánočních… Celý článek
Buřtové jednohubky Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) - pozor nesmíme sloupnout z kůže a naskládáme… více o Buřtové jednohubky
Drůbeží cihla Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na… více o Drůbeží cihla
Opečené toasty s mozzarellou Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře… více o Opečené toasty s mozzarellou
Pivovarské tajemství Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a… více o Pivovarské tajemství
Sýrová krémová polévka Cibuli, zeleninu a sýr rozsekejte v mixéru. Přidejte vývar, mouku na zahuštění, pepř, dochucovací směs a sůl. Vařte… více o Sýrová krémová polévka
Australská čokoládová buchta z… Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i… více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Sójový prejt Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme soju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou… více o Sójový prejt
Červená omáčka na špagety z… Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na… více o Červená omáčka na špagety z českých surovin
Broskvový zážitek Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem.Postupně přidáváme mléko,olej,mouku s pr.do peč.Vše šleháme… více o Broskvový zážitek
Odpalované těsto (věnečky, banánky… 1. Do mléka dáme tuk se špetkou soli a přivedeme k varu. 2. Do vařícího mléka přisypeme mouku, sundáme s ohně,… více o Odpalované těsto (věnečky, banánky, měchurky)
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry a osolíme, opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Zeleninová pánev Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev