Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají… Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém… Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako… Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku… Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Řezy z červeného vína Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s… více o Řezy z červeného vína
Bábovka vídeňská Mléko, krupicový cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladit. Potom přidáme… více o Bábovka vídeňská
DUO řezy Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu. Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový… více o DUO řezy
Smetanovo-sýrová omáčka k… Na másle osmahneme cibulku nejlépe do zlatova, přidáme na malé kousky kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do… více o Smetanovo-sýrová omáčka k těstovinám
Moravský flamendr Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném… více o Moravský flamendr
Rychlé tvarohové knedlíky Vše dáme do mísy a zaděláme.Necháme odpočinout asi 10 minut.Po odpočinutí tvoříme vytvoříme placičku do které dáme… více o Rychlé tvarohové knedlíky
Pečeně po kanadsku Do mysky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Necháme deset minut odstát. Připravíme si pekáček do kterého… více o Pečeně po kanadsku
Vepřová panenka na cibuli s omáčkou Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou. Do omastku dáme na… více o Vepřová panenka na cibuli s omáčkou
Jednoduchá pomazánka z ricotty se… Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a… více o Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou
Brambory – cukroví Smícháme v těsto, 24 hodin necháme v igelitovém sáčku v chladnu odležet. 1 balíček piškotů slepíme kakaovým krémem,… více o Brambory – cukroví
Hovězí gulášek Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
Pikantní kečup Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky. Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme,… více o Pikantní kečup