2.75
                             
                        Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme… více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
                             
                        Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i… více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
                             
                        Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji… více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
            
            Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
            
            Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
            
            Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
            
            Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
                     
                Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem… více o Linecký koláč s jablky a drobenkou
                     
                Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo… více o Oříškovo-čokoládové sušenky
                     
                Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do… více o Makovec se lněným semínkem
                     
                Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
                     
                Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu.… více o Zelená omáčka
                     
                Kuřecí maso nakrájené na nudličky a na oleji osmažíme, přidáme sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. Poté přidáme kešu… více o Kešu chilli čína
                     
                Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem.… více o Bábovka laciná
                     
                Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou… více o Pstruh na mandlích
                     
                Piškot Ušleháme bílky s cukrem, žloutky s olejem (může být i víc lžic), přidáme mouku s práškem do pečiva a drceným… více o Piškotovo-bebečkové řezy (co dům dal)
                     
                Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí… více o Dalamánky z chlebové mouky
                     
                Cukr utřeme s vejci a změklou Herou. Poté přidáme med a koření. Do vzniklé kašičky vmícháme mouku se sodou. … více o Měkké medové perníčky
                     
                Všechny ingredience se smíchají dohromady na tužší těsto. Po kouscích vyválíme a vykrájíme formičkami. Pečeme pomalu na… více o Linecké cukroví II.