
2.75
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme… více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i… více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji… více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Na první pohled obyčejné placky, ale když přijde hlad nebo chuť na něco rychlého a dobrého,… Celý článek
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty… Celý článek
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli… více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Všechny uvedené přísady (kromě polevy) smícháme, nalejeme na středně velký plech s vyšším okrajem a upečeme. Hotový… více o Limonádový koláč
Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl … více o Pomazánka z krabích tyčinek a pomazánkového másla
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Pak podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme dokud… více o Mrkvičková polévka
1. Ovesné vločky a mléko dej do menší pánve a za stálého míchání, aby se nepřipálily, je uveď do varu. 2. Po 5-7… více o Ovesná kaše tří medvědů
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná… více o Cikánské řezy třené
Na náplň použijte plátkový sýr a na plátky nebo na kostičky nakrájený sýr balkánského typu (výborná je i mozzarela),… více o Štrúdl pro chlapy
Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1… více o Jablečný koláč se skořicí
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku… více o Parmigiana – italský zapečený lilek (odlehčená verze)
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme… více o Bublanina s lesním ovocem