2.75
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme… více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i… více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji… více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Znáte ty uspěchané dny, kdy absolutně nestíháte, běžíte pro děti do školy a potom se od vás… Celý článek
Také vám v dětství říkali, že máte jíst hodně mandarinek, pomerančů a citronů, protože jsou… Celý článek
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání. Do… více o Mandarinkový dezert
Celá vejce s cukrem dobře ušleháme do pěny, pak přidáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva, a ještě prošleháme.… více o Pudinková bábovka
Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10… více o Švestkové buchty
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou… více o Slepice na smetaně
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140°C… více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky… více o Ájenčina šumavská kulajda
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Po té přídáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a na… více o Zapečené těstoviny s brokolicí
Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout. Mezitím si oloupeme… více o Štrúdl s jablky
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme… více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli… více o Hovězí vývar
Začneme kváskem - do mléka přidáme cukr a droždí a necháme vzejít, pak prosejeme mouku se solí, přidáme olej a vzešlý… více o Základní těsto na pizzu
Syrovou bramboru nakrájenou na 1cm plátky dám na plech na pečící papír. Než se upečou orestuju mražené špenátové… více o Tuňákový steak, špenát, brambory