
2.6
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při… více o Chléb bez hnětení
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme… více o „Hned" jablečný (hruškový) koláč
1) suché složky smíchat v misce, přidat zbytek a ručně zpracovat měkké těsto (jako plastelína). 2) Těsto zabalit do… více o Perníčky hned měkké
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme.… více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme… více o Bleskový dort
V míse ze všech přísad vymícháme těsto,rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě cca… více o Koláč od tety
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme… více o Tvarohový biskupský chlebíček
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho… více o Voňavé anglické kapsy
Na malý vymazaný a posypaný plech kokosem poklademe omočenou vánočku ve vlažném mléce s rozšlehanými 2 žloutky, cukrem… více o Žemlovka jako dort
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr,… více o Kynutý ořechový závin
Šlehám vejce s cukrem a pak přidávám ostatní suroviny. Peču ve vymazané a vysypané nádobě na horký vzduch 160 stupňu… více o Jablkový moučník
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi… více o Banánové řezy s vanilkovým krémem
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.