Honzíkovy halušky

4

hodnoceno: 6
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks brambory
    • sůl
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g špek

Postup přípravy receptu

  • Jako první si nastrouháme brambory najemno. Osolíme, rozklepneme jedno vejce, přidáme mouku a pořádně smícháme. Mouku dáváme do té doby, než je těsto tužší.
  • Na prkýnko si dáme trošku těsta a pomocí lžíce děláme malé válečky a vhazujeme je do vroucí vody. Jakmile halušky vyplavou, tak je můžeme scedit. Toto opakujeme do té doby, než dojde těsto.
  • Přichystáme si pánev a na ní osmahneme špek nakrájený na kostky.
  • Na druhé pánvi uděláme další 2 vejce (míchaná vejce).
  • Halušky, míchaná vajíčka a špek smícháme dohromady a podáváme.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Použité suroviny: Brambory Hladká mouka Špek Sůl Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: