3
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme… více o Svíčková na smetaně pro dva
Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na… více o Svíčková na smetaně pro kuchaře
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou… více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme… více o Štika ve vinné omáčce
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem… více o Jablkovo-pudinkové koblížky
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a… více o Vepřová pečeně na rozmarýnu
Podélně rozkrojené housky nebo plátky veky pomažeme tence máslem, poklademe plátky šunkového salámu a dáme na plech. Na… více o Tousty s broskvemi
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu… více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ně položíme filety (já použila mraženého pangasiuse)… více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme,… více o Čevabčiči
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená.… více o Cibulačka z Provence
Smícháme vejce s cukrem, přidáme prášek do perníku, mouku, mléko. Dobře propracujeme těsto. Těsto vlijeme do předem… více o Perníková bábovka
1. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky-cca 5 minut. 2. Přidáme nakrájený pórek a smažíme… více o Francouzské jednohubky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno… více o Bramborové válečky
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než… více o Domácí listové těsto