
1
Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany,… více o Rychlá houbová omáčka
Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté… více o Houbová omáčka jednoduchá
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání… více o Houbová omáčka smetanová
Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a… více o Maso se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný… více o Slovenský válený štrúdl
Rajčata na vršku seřízneme, vydlabeme a vložíme do misky. Oloupanou okurku nastrouháme na hrubo. Sýr nakrájíme na… více o Řecká plněná rajčata
Rozpalte hlubší nepřilnavou pánev a 8-10 minut na ní nasucho opékejte maso z klobásek. Rozdělte ho vařečkou na co… více o Houbové penne s klobáskou a parmazánem
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku. Vezmem si plechovou misku cca 0,5l. Okurku nastrouháme na hrubém… více o České Tzatziki
Mouku, cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme nerozpuštěné máslo a dobře prohněteme, dokud nevznikne drobenka. Do… více o Drobenková tvarohová buchta
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého… více o Koprová kulajda
oloupanou a očištěnou cuketu nakrájíme na kostky kostky vložíme do zapékací mísy, osolíme, pokapeme olejem pečeme v… více o Cuketa na medu
Cukr,pomazánkové máslo a šlehačku vyšleháme do krému. Na dno nádoby dáme poškoty namočené v kávě. Na piškoty dáme krém… více o České tiramisu
1. Nejprve si všechny ingredience připravíme:brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou… více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě… více o Margot řezy
Kečup, hořčici, worchestr, olej svaříme na omáčku a dáme stranou buřty, cibuli a okurku nakrájíme na nudličky a… více o Ševcovský salát