Hovězí čína s nudlemi

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule červená či žlutá
    • sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • pepř mletý
    • 4
      lžička sojová omáčka
    • 400
      g hovězí maso výběr dle libosti
    • 200
      ml hovězí vývar
    • zázvor - mletý
    • grilovací koření
    • sezamová semínka
    • 200
      g zelenina směs čínských hub, cibule, mrkev, paprika
    • 1
      balení čínské nudle 300g
    • mletá sladká paprika může být i pálivá
    • 2
      lžička medové balsamico kdo má, použije rýžový ocet
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky, grilovacího koření, zázvoru, sójové omáčky, balsamica.
  • Nakrájíme cibuli na půlkolečka a připravíme si čínskou zeleninu.
  • Orestujeme si marinované maso (připravuji to v tlakovém hrnci), přidám cibuli a čínskou zeleninu. Zavřu tlakový hrnec, nechám asi 40 minut vařit (aby maso bylo měkké a šťavnaté), poté přiliju vývar (masový, nebo z kostky) dle potřeby, ve kterém jsem rozmíchala solamyl. 2 minuty povařím a podávám.
  • Na závěr orestuji sezamová semínka na sucho a posypu již na talíři.
  • Jako přílohu dáváme čínské nebo rýžové nudle.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: