Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Přiměřeně velký pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění celý obsah fólií uzavřít. Vystlaný pekáček na dně vyložíme plátky másla, pak dáme vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah Moravanky i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.
Navrch dáme ještě pár plátků másla, alobal dobře uzavřeme a dáme do předehřáté trouby. Po 20 až 25 minutách zkontrolujeme, zda už jsou brambory měkké. Je-li tomu tak, dopékáme obsah pekáčku už odkrytý. Když začnou brambory růžovět, zalijeme směs šlehačkou, opatrně (abychom neporušili alobal) promícháme a necháme ještě 5 až 7 minut dopéct.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč