Hovězí ragú

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 0,5
      ks celer středně velký
    • 2
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • 800
      g hovězí maso kližka, zadní, nebo přední
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • vepřový vývar dle potřeby nebo bujón
    • olej
    • 80
      g rajský protlak
    • sůl

Postup přípravy receptu

  • Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.
  • Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby.
  • Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření. Dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem.
  • Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, či domácími noky.
  • Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
  • Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme).
  • Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru.
  • Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: