
2.73
Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce… více o Hrachová polévka s klobásou
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka,… více o Hrachová polévka
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou… více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
Hrušky jsou klasikou, která patří k pozdnímu létu. Jejich sladká až medová chuť je úžasná… Celý článek
Co se vám vybaví, když se řekne brynza? Většině z nás okamžitě naskočí talíř poctivých… Celý článek
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule, asi 3… více o Sýrové koule
Vejce, cukr a teplou vodu šleháme do pěny a poté postupně přidáváme ostatní přísady. Těsto nalejeme na vymazaný a… více o Výborný tvarohový koláč
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme… více o Petřin tažený závin
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme… více o Bezinkový sirup
Zpracujeme těsto a ihned vyválíme 4 kulaté placky. Nakrájíme jako pizzu a plníme předem připravenou nádivkou. Od… více o Rohlíčky (paní Báčové)
Rajčata i sušená rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidáme… více o Tartar z rajčat
Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!)… více o Kuře ein zwei
Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr,… více o Veganské tofu lasagne se špenátem
Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší… více o Ražniči na plechu
Osvědčený recept na hamburgery, které díky oblíbenosti tohoto jídla v rodině dělám poměrně často :-) 1. Nejprve… více o Hamburger Classic
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do… více o výborný borůvkový koláč