Hrachová polévka s klobásou

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • česnek
    • hladká mouka
    • 200
      g hrách suchý, loupaný
    • majoránka
    • 2
      ks klobása

Postup přípravy receptu

  • Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Dosypeme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme projít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem nebo masoxem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: