Hrášková polévka

3.22

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule střední
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • pepř mletý
    • 300
      ml smetana
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 5
      ks toastový chléb
    • 600
      g hrášek

Postup přípravy receptu

  • Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme hrášek, provaříme 10 minut. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a procedíme přes hustý cedník. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: