
2.25
Cibuli očistíme, nakrájíme a na másle zpěníme. Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.… více o Žampionový krém se smetanou
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme… více o Hráškový krém
Brokolici si uvaříme doměkka se solí a pepřem ve vodě. Kolik vody, tolik polévky. Než brokolice změkne, přidáme… více o Brokolicová polévka se smetanou
Domácí vanilkový extrakt je poklad. Jedna lžička nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden… Celý článek
Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Do mixéru dáme vejce, cukr, marmeládu, kávu a asi 5 minut mixujeme. Potom přidáme sirup, rum, mouku s práškem do pečiva… více o Mixovaný dort
Polohrubou mouku smícháme s cukrem, kakaem a práškem do perníku, přidáme vejce a olej a umícháme těsto, které upečeme… více o Perník s tvarohovou náplní a pudinkovou polevou
Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl … více o Pomazánka z krabích tyčinek a pomazánkového másla
Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme trochu oleje, asi dvě lžičky škrobové moučky a tři lžičky koření.… více o Rychlá čína
Nakrájíme kuřecí maso na kostičky nebo plátky, nakořeníme grilovacím kořením a osmažíme na cibulce a troše oleje.… více o Tortilly s kuřecím masem a sýrem
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový… více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky… více o Poctivý boršč
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme sádlo a cukr a mícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý a pevný… více o Babiččin sádlový koláč
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně… více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory Přilijeme vývar a mléko ( vaříme asi 20 minut ) … více o Bramborová polévka
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
Vše smícháme dohromady, nalejeme na vymazaný pečící plech a pečeme 20 min. na 190 °C. více o Maková hrnková buchta