Maso povaříme a nakrájíme na kousky spolu se slaninou. V nálevu uvaříme sušené houby a přidáme k masu. Do zbylého nálevu namočíme rohlíky, dolijeme mlékem, až budou rozmočené jako na sekanou. Přidáme vejce, cibuli najemno, česnek, pepř, sůl, majoránku a zasypeme dětskou krupičkou. Dáme na plech na pečicí papír, navrch nakrájíme plátečky másla a pečeme dozlatova.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami