
2.4
Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka. Podlijeme… více o Maso po staročesku
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Na první pohled obyčejné placky, ale když přijde hlad nebo chuť na něco rychlého a dobrého,… Celý článek
Nejlepší sladké pohoštění bývá povětšinou to nejjednodušší a přesně takové jsou i naše recepty… Celý článek
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Celá vejce ušleháme s cukrem a přimícháme pudinkový prášek s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a… více o Piškotové řezy s pudinkem
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme… více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Jablka nastouháme nahrubo, přidáme ostatní ingredience. Plech vymažeme, vysypeme a nalijeme těsto. Pečeme 40 minut při… více o Výborné řezy s jablky
Ušlehat víno, oba cukry, žloutky, vejce a citronovou kůru. Šlehat ve dodní lázni do zhoustnutí (nevařit). více o Šodó
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout alespoň 24 hodin. Před vaválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké.… více o Perník od Táni
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl žičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky,… více o Babiččiny papriky v rajské
Nejprve si připravíme kakaový krém. Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao, až bude směs dobře promíchaná,… více o Sladké brambůrky s marcipánem
podle chuti : jablka, hrušky, jahody, hrozinky Rýži pomalu uvařit v osoleném mléku. Máslo a cukru smíchat, přidat… více o Ryžový nákyp
Mléko + sůl + olej vařit + nasypat hrubou mouku (aby byla tuhá kaše) míchat, přidat vejce. Na vále vyválet válec, který… více o Ovocné knedlíky z pařeného těsta
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky. 2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým… více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do… více o Galetky s jahodami